Et afgørende spørgsmål: Skal jeg spare op eller låne penge?

Skal jeg spare op eller låne penge? Det kan være et spørgsmål, som løber gennem hovedet på en hel del folk, når der er noget, som de rigtig gerne vil have. Det kan være en masse forskellige ting i alle prisklasser. Det kan være, at man gerne vil have et nyt ur, men det kan også være, at man har brug for en ny computer. Det kan være, at man gerne vil have en ny bil, men det kan også være, at man bare har brug for et nyt fjernsyn. Der er en masse ting, som man gerne vil have, men man bliver nød til at vælge. Dertil bliver man også nød til at vælge, om man vil spare pengene op selv eller låne pengene?

Et spørgsmål hos utallige unge: Skal jeg spare op eller låne penge?

Som ung og studerende, der lever på sin lave SU og et arbejder efter skole, så er pengene ikke altid noget, der er til stede i massevis. Det er en ting, der er der udelukkende for at holde en i live. Det kan være svært at have penge til en helt masse ting, når man skal bruge sine penge på fornuftige ting. Der skal være mad på bordet og huslejen skal betales. Det er ikke fordi, at man umiddelbart fra den ene dag til den anden bare kan stoppe med at betale for sådanne ting. Derfor er det vigtigt, at man vælger at prioritere sine penge rigtigt, så der er råd til det.

Når man så har en bestemt ting, som man rigtig gerne vil have, så kan det blive en smule trængt med økonomien. Det er ikke altid, at man har et særligt stor overskud. Det kan gøre det svært at have råd til særlig mange ting, som ikke har noget med mad eller husleje at gøre. Når man kun har et bestemt beløb til rådighed, så kan man først vælge at fokusere på de vigtige ting. Ved at først sætte penge til side til de vigtige gøremål, så kan man få et overblik over, hvor mange penge man kan bruge på andre ting.

Skal jeg spare op eller låne penge? Den enkeltes valg

Som studerende så er der ikke altid særlig meget luft i økonomien, når man vælger at gå efter en ting, som man virkelig ønsker sig. Man kan prøve længe at spare op, men det er ikke altid det lykkedes. Derfor kan man stå med spørgsmålet om: Skal jeg spare op eller låne penge? Hvis man vælger at spare op, så kan man gøre forskellige ting, for at få det til at ske. Man kan hver måned skære ned på nogle områder og bruge den penge til opsparing. Man kan også søger om at få nogle flere vagter ved ens arbejde, så man kan tjene nogle flere penge. Hvis man virkelig har brug for en del penge, så har man muligheden for, at få en nyt arbejde.

Hvis man vælger at få en nyt arbejde, så kan der dog gå et stykke tid, hvor man ikke vil få penge. Det at spare op i sig selv kan også være utroligt svært, hvis man gerne vil købe ordentlige ting. Når man er i gang med at spare op, så bliver man også nød til at spare en del andre ting væk. Derfor kan man vælge at låne penge. Når man låner penge, fordi der er noget, som man virkelig gerne vil have, så giver det en større frihed. Man begrænser ikke sig selv så meget i hverdagen, men gør det muligt at få det, som man ønsker sig. Man kan på den måde også vælge lige præcis det, som man vil have. Hvis man selv skal betale, så har man en tendens til at bare nøjes med det næstbedste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *