Kål er et kæmpe hit i madlavning for tiden, og man kan bruge kål til en masse forskellige ting. Dog er det bedst, hvis du bruger økologisk kål, da det ikke er sprøjtet. Dette er bare generelt sundere for dig og dem, du laver mad til. Der er ingen grund til at bruge madvarer, der er blevet sprøjtet , hvis du kan undgå det, så enkelt er det nemlig. Det er et valg, som du helt bevidst kan træffe, når du er nede og handle. Heldigvis har alle supermarkeder et udvalg af økologiske grøntsager, så du faktisk har mulighed for at vælge økologi fremfor andre madvarer. Dette er en god fremgang i vores madkultur, og det får flere folk til at stå overfor valget om økologi, og derfor bliver det mere og mere en del af vores hverdag.
Opskrifter med økologisk kål
Der findes en del forskellige kål, og du kan bruge dem til en masse forskellige ting i madlavningen. Grønkål er rigtig populært for tiden, fordi du kan vaske det, tørre det og derefter tilsætte en smule olivenolie og krydderier, og så give det en halv time til 40 minutter i ovnen, og så ender du med lækre chips lavet på grønkål, som er super sunde og lækre at snacke på. Desuden er grønkål generelt bare rigtig lækkert i salater. Blomkål er også rigtig populært for tiden, da det kan bruges til en masse forskelligt. Du kan lave en pizzabund ud af blomkål, så din pizza bliver helt sund, og du så undgå gluten og kulhydraterne, som der er i en normal pizza. Du kan også bruge blomkål i saucer i stedet for kød. Det er lækkert, hvis du tager blomkål og rister den en smule i ovnen, så den bliver sprød, og så derefter putter den i en tomatsauce og spise det sammen med ris eller quinoa. En super sund aftensmad, der indeholder en masse gode ingredienser, der er rigtig gode for en.
Brug en masse kål i din mad og få bedre fordøjelse
Kål er rigtig sundt, og det ved vi alle sammen. Kål kan faktisk være med til at give en bedre fordøjelse, hvis du bruger det i din madlavning. Heldigvis har du mulighed for at bruge en masse forskelligt kål i din madlavning, da der findes en masse forskelligt slagt kål, så du har mulighed for at spise noget forskelligt kål hver dag, uden at du bliver træt af det. Der findes rigtig mange forskellige opskrifter, som indeholder kål. Enten, hvor der bliver brugt kål, som du kender det. Altså råt eller skåret ud og enten ristet eller steget, men du har altså også mulighed for at være kreativ med kål, som du kan med blomkål, og så kan du lave enten veganske frikadeller eller en vegansk pizzabund ud af blomkålen. Du behøver ikke særlig meget, kun en blender, som kan blende blomkålen og gøre det fint som mel, og så bruge det i stedet for mel. Der findes mange lækre opskrifter derude.