Du kan sagtens blive god til grafisk facilitetering uden at kunne tegne

Hvis du er typen, der ofte står for at afholde møder og workshops, så har du naturligvis også tænkt på, at du hele tiden er nødt til at forbedre dig, så du også hele tiden kan blive mere og mere dygtig til at fremlægge og præsentere, hvad end der er tale om en præsentation for en person eller måske endda en workshop for flere hundrede personer. På det seneste er der dog dukket en helt ny teknik op, som kan være med til at gøre dig langt bedre til at både fremlægge og præsentere, hvad end du typisk kun skal afholde mindre møder for en afdeling, hvor du er ansat eller du måske endda lever af at holde workshops for andre personer og for virksomheder. Der er mange, der mener, at det er det nye sort, når det kommer til at fremlægge og præsentere, og det er selvfølgelig grafisk facilitering, der er tale om her. Det handler i høj grad om, at du bedre kan udtrykke dig gennem illustrationer og grafisk materiale, som du laver gennem selve fremlæggelsen eller præsentationen, men der er dog rigtig mange, der tror, at man skal være dygtig til at tegne, hvis man også skal være god til grafisk facilitering, men sådan forholder det sig faktisk slet ikke. Der er nemlig mulighed for at træne dine færdigheder med hensyn til at tegne imens du lærer mere om såvel det teoretiske som det praktiske bag grafisk facilitering.

Øv dig i at tegne – og bliv en mester til grafisk facilitering

Hvis du har intentioner om at blive bedre til grafisk facilitering, som du blandt andet kan gøre ved at tage afsted til et eller flere fysiske kurser, men også ved at følge diverse former for e-learning, der praktisk bare er undervisning og kurser, der er blevet lagt online, så du ikke behøver at fjerne dig fra skrivebordet. Du kan selvfølgelig også vælge at læse op på det eller lære det ved blot at give dig i kast med det – det er helt og aldeles op til dig selv, hvorvidt du ønsker at gøre det på den ene, på den anden eller måske endda på den tredje måde. Du skal dog ikke være bange for at dine egenskaber i forbindelse med tegning kommer til at være noget, der sætter en stopper for din indlæring af grafisk facilitering, for du har nemlig mulighed for at lære at tegne sideløbende med, at du også forøger din teoretiske ballast med hensyn til grafisk facilitering. Det er dog meget vigtigt, at hvis du har intentioner om at skulle gøre brug af illustrationer i forbindelse med enten undervisning, fremlæggelse eller præsentation, hvad end der er tale om et mindre møde eller en stor workshop, hvor der er mere end hundrede deltagere, at du sørger for at øve dig i at tegne, så du kan blive bedre til det og dermed vil du også kunne udtrykke dig langt bedre på visuel vis.

Husk; øvelse gør mester

Det kan godt være, at du ikke just er mester til grafisk facilitering, når du først går i gang med det, men i den forbindelse er der ikke rigtigt andet at sige end, at du hele tiden skal huske på, at øvelse gør mester og du derfor heller ikke bliver ekspert i løbet af en time, en dag eller en uge. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at hvis du er villig til at investere din tid og din energi i det, så kommer du bestemt også til at få gavn af det i sidste ende, når du f.eks. står og skal præsentere et produkt af høj signifikans.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *