Lidt om absint

Måske er du en af dem der har været til fester og haft muligheden for at smage den meget stærke drik, absint. Det kan være en ret voldsom oplevelse at smage absint og der er ikke mange der er vilde med smagen fra starten af. Denne grønne drik kan give tømmermænd af en anden verden hvis ikke man passer på, og du kan meget vel gå hen at fortryde det bitterligt morgenen efter, hvis du har drukket drikken til festen om aftenen. Drikken har en meget høj alkoholprocent, der dog kan variere en del lige fra 40 % til hele 70 % alkohol, og det kan derfor have en meget stor indflydelse på hvordan dit hoved fungerer efter at du har drukket det. Din lever kommer ikke til at elske dig for at have drukket absint, for den kommer til at komme på overarbejde, i det følgende stykke tid. Og måske kommer du heller ikke til at være glad for dine beslutninger. Her er et link til hvis du gerne vil købe absint: www.absint.dk

Historien om absint

Absint blev opfundet i Schweiz i 1700-tallet, og blev den gang markedsført som et medicinsk middel. Drikken er dog ikke den eneste der i sin barndom er gået som et lægemiddel. En drik som cola, startede også sit liv på apoteker, men senere fandt de dog ud af at dette ikke stemte overens med virkeligheden. Absint endte også med at blive set som direkte skadeligt, og ikke gavnende for helbredet. Inden dette blev indset blev det uddelt i feltrationerne til de franske soldater der var i troperne, for at undgå at få de sygdomme der var unikke til lige præcis der hvor de var. Dette kunne godt være et problem, for der er, som man senere har fundet ud af, et stof i drikken som kan være ganske farligt hvis man indtager det i store mængder og over længere tid.

Hvor populært er absint?

I Danmark har absint aldrig fået den store popularitet, men i nogle andre lande har det været ganske populært. Især tilbage i 1800-tallet, var absint meget populært i Frankrig, men der er ikke mange der foretrækker den frem for de mange andre alkoholiske drikke markedet har at byde på i dag. I nogle lande blev drikken dog gjort ulovlig lige omkring århundredeskiftet, men der er dog nogle af disse lande der har gjort absint lovligt igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *